Ga naar content

Over De Kaviarist

Een familiebedrijf door de ogen van een nieuwe generatie.

De Kaviarist

Vanessa Toet

Vanessa stamt uit een familie die al 5 generaties in vis handelt. Met Scheveningen als geboorteplek en het strand als speeltuin, hoorde al het goed uit de zee tot haar dagelijkse voeding.

Het is haar met de paplepel ingegeven dat vis gezond voor je is. Haar vader, Jacobus Toet, begon met het importeren van kaviaar en kon daar veel over vertellen. Die passie heeft hij aan zijn dochter doorgegeven. Dat begon al vroeg want al haar spreekbeurten op school gingen over kaviaar en zalm. Als kind werd ze tijdens de vakanties meegenomen naar alle grote kaviaarhuizen van Europa. Daar leerde ze veel over de traditionele handel in de -toen alleen nog- wilde kaviaar. Door de jaren heen heeft haar smaak en kennis zich verder ontwikkeld. Over kaviaar en de excellente zalmen raakt ze niet uitgesproken. Zoals ze zelf zegt, “doen wij geen concessie aan kwaliteit en service” en dat zie en proef je terug in de prachtige producten en geschenken. Het mooiste compliment voor haar is wanneer relaties van haar klanten haar bellen en vragen of ze weer op de mooie zalm kunnen rekenen tijdens de feestdagen….

'Kaviaar eet je niet, kaviaar geniet je!'

Als de dochter van Jacobus Toet, een gerenommeerde Kaviarist, heb ik een schat aan kennis opgedaan. Voor degenen die Jacobus beter kenden, was het duidelijk dat zijn expertise zich niet beperkte tot kaviaar. Met dezelfde passie waarmee hij over kaviaar sprak, vertelde hij over zalm, wijnen en champagnes . Om de meest voortreffelijke producten te importeren, reisde hij de hele wereld over. Hij was altijd avontuurlijk en nieuwsgierig, altijd op zoek naar topkwaliteit en bereid om te leren van experts. Overal waar hij en wij kwamen, ontmoetten we vaak dezelfde soort mensen. Mensen gedreven door passie en met diep respect voor de natuur, grondstoffen en producten die ze produceerden of verkochten. Voor velen van deze leveranciers zijn we vrienden voor het leven geworden, en dat is iets wat ik bijzonder waardeer.

Mark Bogte, de man van Vanessa en op de foto links, is ook al jaren onderdeel van De Kaviarist. Mark is net als Vanessa sinds jaar en dag werkzaam in high-end food sector. Beiden delen hun passie voor kaviaar en focus om smaakvolle producten te leveren waar het ‘wauw’ effect lang blijft na klingen.

Bas van Exter, op de foto rechts, complementeert het team. Hij komt niet uit de vis, maar is wel geboren op het randje van Scheveningen. Dus je kan zeggen dat hij ook met vis is opgegroeid :). Zijn achtergrond en creativiteit in sophisticated kwaliteit producten zijn een enorme meerwaarde en ondersteuning voor het team.

De Kaviarist op pad

Top