Ga naar content

Onze zalmen

Een kleine rokerij en met traditionele houtsoorten. Dat kenmerkt onze unieke gerookte zalmen.

Excellent zalm

Een sterke vis is een gezonde vis! Daarom selecteert De Kaviarist alleen zalm uit verantwoorde kwekerijen die in schoon en open zeewater liggen. Hier hebben we de stroming van eb en vloed die vis krachtig maakt en gezond houdt.

Onze zalmen bevatten geen conserveringsmiddelen, toegevoegde smaak- en/of kleurstoffen. We noemen ze: Excellent Salmon

Deze zalmen worden verantwoord bereid in een kleine rokerij.  Ze worden met de hand gezouten en traditioneel op hout gerookt. De unieke trancheer methode levert de zalm zonder rook laag en vetrand zodat alleen het beste (de filet) overblijft.

Door deze verfijning heeft de zalm een mooie elegante smaak. Persoonlijke aandacht en vakmanschap daar draait het om. Deze verfijning proef je!

Red Sockeye zalm

De Sockeye zalm is één van de 5 soorten wilde zalm uit de grote oceaan. Iedere wilde zalm heeft zijn eigen karakter. Deze zalmen worden in kleine beekjes en meertjes geboren en zwemmen vervolgens duizenden kilometers naar de zee waar ze tussen 2 en 5 jaar verblijven. Onderscheidend voor deze wilde zalm met de fantastische dieprode kleur is de heerlijke stevige bite.

De Sockeye zalm fileren we eigenhandig en wordt met zeezout gezouten. Een dag erna wordt het zout eraf gespoeld. Vervolgens laten wij de vissen een dag rusten in de koeling waarna ze 24 uur lang op een lage temperatuur worden gerookt. Daarna worden de zalmen voor consumptie verpakt.

Onze wilde Red Sockeye is een ware smaaksensatie. Door de krachtige smaak en bite is deze zalm goed te combineren met avocado, een frisse salade of in een club sandwich.

Rooihout Padouk zalm

Rooihout gerookte zalm is fluweelzacht en romig, met een intens en kruidig accent. Het resultaat van twee keer roken. De eerste keer met zeezout, daarna met een speciale kruidenmelange met de fijngemalen schors van de Zuid-Afrikaanse Padouk boom. Dit geeft de zalm een dieprode kleur en een complexe, rijke smaak.

Voor de echte liefhebbers, bieden we deze zalm ook als hele zijde aan. De zalm heeft dan over de hele zijde een mooie rode kleur en het zalmroze wordt pas zichtbaar bij het aansnijden van de zalm.

Onze pakketten

Top