
Het rookproces
Onze Excellent Salmon wordt met de grootste zorg bereid volgens een traditioneel, ambachtelijk rookproces. Alleen de beste zalm, afkomstig uit open water bassins, wordt met de hand gefileerd, gezouten en vervolgens langzaam gerookt op een zorgvuldig geselecteerde houtsoort. Dit proces zorgt voor een diepe, verfijnde smaak en een boterzachte textuur. Elke stap – van selectie tot roken – gebeurt met vakmanschap en passie, zodat jij kunt genieten van de puurste kwaliteit

Excellent Zalm
Een sterke vis is een gezonde vis! Daarom selecteert De Kaviarist alleen zalm uit verantwoorde kwekerijen die in schoon en open zeewater liggen. Hier hebben we de stroming van eb en vloed die vis krachtig maakt en gezond houdt.
Onze zalmen bevatten geen conserveringsmiddelen, toegevoegde smaak- en/of kleurstoffen. We noemen ze: Excellent Salmon
Deze zalmen worden verantwoord bereid in een kleine rokerij. Ze worden met de hand gezouten en traditioneel op hout gerookt. De unieke trancheermethode levert de zalm zonder rooklaag en vetrand, zodat alleen het beste (de filet) overblijft.
Door deze verfijning heeft de zalm een mooie, elegante smaak. Persoonlijke aandacht en vakmanschap, daar draait het om. Deze verfijning proef je!

Rooihout Padouk Zalm
Rooihout gerookte zalm is fluweelzacht en romig, met een intens en kruidig accent. Het resultaat van twee keer roken. De eerste keer met zeezout, daarna met een speciale kruidenmelange met de fijngemalen schors van de Zuid-Afrikaanse Padouk boom. Dit geeft de zalm een dieprode kleur en een complexe, rijke smaak.
Voor de echte liefhebbers, bieden we deze zalm ook als hele zijde aan. De zalm heeft dan over de hele zijde een mooie rode kleur en het zalmroze wordt pas zichtbaar bij het aansnijden van de zalm.