Ga naar content

Onze wijnen

Wij hebben twee mooie witte wijnen geselecteerd voor bij onze zalm.

De kwaliteit van onze wijnen

Well of Wine Chardonnay heeft alles wat een chardonnay moet hebben, elegant en mondvullend. De wijn heeft een prachtige goudgele kleur en geeft geuren af van zowel peren en groene appel, als noten. De aromatische finale bevat subtiele smaken van abrikoos, vanille en eiken. De wijn is fris, medium vol, elegant en zwoel aromatisch, 25% met houtopvoeding.

Deze chardonnay komt grotendeels van hooggelegen (400 meter) wijngaarden gelegen aan de voet van de Cévennes en uit de streek van Limoux. De verschillende grondtypes in deze streek zorgen voor typische accenten. De klei en kalksteen in de omgeving van de Cévennes geven de wijn een frisheid die erg geliefd is. De rijke steenachtige klei op de vlaktes van Béziers zorgt voor rijke en ronde wijnen. En de klei en kalkstenen bodem van de Carcassonne geeft de wijn juist fruitige tonen. Het relatief koele klimaat zorgt voor elegante frisse wijnen.

Volgens Bourgondisch familierecept wordt 25 % van de chardonnay druiven vergist en opgevoed in eikenhouten vaten. De gisting duurt ongeveer drie weken. Daarna volgt de negen maanden lange opvoeding op hout. De resterende wijn wordt bij 18-20°C in roestvrij stalen tanks vergist voor de pure fruit aroma’s. Voor het bottelen worden beide types wijn (hout en roestvrij staal) samengevoegd.

Wat ons betreft is dit de perfecte witte wijn om bij onze zalm cadeau te doen.

Wilt u het pakket nog smaakvoller en exclusiever maken?

Dan hebben wij ook de mogelijkheid te kiezen voor de El Beso de las Uvas Chardonnay.

El Beso Chardonnay heeft een intense strogele kleur met gouden glinsteringen. De geur heeft een grote complexiteit, aroma’s van rijp steenfruit treden naar voren met daarnaast nootachtige en rokerige tonen. Soepel en rond in de mond. Deze wijn heeft een zeer goede structuur met duidelijke nootachtige hints in een aanhoudende afdronk.

Naast de chardonnay is er nog te kiezen voor onze champagnes hieronder.

Onze champagnes

Als champagne hebben we gekozen voor de biodynamische Champagne Vilmart & Cie – Grand Reserve.

Vilmart & Cie is één van die bijzondere huizen die traditie en kwaliteit boven commercie stellen. Ze hebben een unieke benadering van het natuurproduct zonder gebruik  van enige chemicaliën op de velden en mogen daarmee ook het Ampelos keurmerk dragen. Ze gebruiken alleen organische voeding en gebruiken natuurgras in het midden van de rijen tegen bepaalde insecten en ziektes . Daarnaast worden alle wijnen nog op hout gerijpt (10 maanden). Vilmart & Cie is een “klein huis” met 12 hectare en maar 100.000 flessen per jaar, maar wel door alle kenners benoemd en geroemd om de kwaliteit en smaak.

Voor ons een perfecte keuze bij onze Keluga kaviaar, maar ook los per fles te koop.

Onze pakketten

Top